Tambura je instrument koji živi i napreduje kako kvalitetom tako i brojnošću. Tamburaška populacija je sve brojnija, rafiniranija, zahtjevnija i raznovrsnija u svojim očekivanjima i ciljevima.
Tambura.com.hr je prvi tamburaški online magazin koji pokušava odgovoriti tim zahtjevima ili barem reagirati na njih.
Sadržaj stranice sačinjava otprilike sve što je u sferi interesa ljudi kojima je stranica namijenjena. Od razgovora i intervjua s priznatim autorima, instrumentalistima, s graditeljima instrumenata, prikaza djelovanja i rada značajnijih imena iz svijeta tambure preko praćenja događanja, koncerata do interesantnih audio i notnih materijala. Nastojanje je i obuhvatiti i prikazati djelovanje i aktivnost tamburaša u drugim zemljama i kontinentima, kojima je baš tambura ostala kao jedan od najčvršćih simbola njihovog identiteta i porijekla.
Uz sve to, naš tamburaški forum je prilično živ i aktivan, tako da je i to također jedno otvoreno mjesto i način za neposredni kontakt i komunikaciju svih prijatelja tambure.
Ukratko, baš to prijateljstvo, naklonost pa i ljubav prema tamburi i prema glazbi koja se na tamburi svira je nekakav zajednički nazivnik i zajednički jezik koji na svoj način određuje i cjelokupnu aktivnost i sadržaj ovdje.

 

 

 

© www.tambura.com.hr, sva prava pridrzana